Start nieuw seizoen in september 2018

Na erg genoten te hebben van deze fantastische zomer starten we in de eerste volle week van september a.s. weer met het nieuwe schilderseizoen. In de verschillende cursusgroepen gaan we van start met aparte thema’s waar de gehele groep aan zal deelnemen.

In de dinsdagochtendgroep gaan we nog even door met monotypen. Enkele cursisten zijn hier in mei/juni van dit jaar al mee bezig geweest en dit was een dusdanig succes dat we hier nog mee doorgaan voor de hele groep.

OpĀ  dinsdagmiddag starten we met het thema “Glas en transparantie”: je kunt werken aan bijvoorbeeld een stilleven van glazen/vazen/kannen, glazen kroonluchter in een ruimte, weerspiegeling in glazen ramen. Bekende kunstenaars binnen dit thema zijn Tjalf Sparnaay en Jan de Vliegher.

Op donderdagavond is gekozen voor het thema “Onder water”: denk hierbij aan de planten- en dierenwereld onder water, maar ook mensen geheel of gedeeltelijk in het water. Voorbeelden van schilders zijn Ali Cavanaugh en Josep Moncada.

De vrijdagochtendgroep gaat zich verdiepen in het boeiend weergeven van interieur naar exterieur. Doorkijkjes en perspectief komen hierbij aan de orde.

Voor elke groep weer een mooi en leerzaam proces met vaak verrassende resultaten!