Open Atelierroute Veghel: wij doen mee!!!

Op zaterdag 28 en zondag 29 september a.s. zet Atelier Klondike haar deuren open voor de 6e Open Atelierroute van Veghel. Tijdens deze atelierdagen is werk te zien van Christien van de Akker, Inge Cremers-Greijdanus, Monique Slippens en Henrian Selten.

Het is de tweede keer dat Christien van de Akker haar keramiek presenteert in Atelier Klondike. Christien is een veelzijdige kunstenares. Zij werkt al tientalle jaren met keramiek.

Inge Cremers-Greijdanus heeft ook haar passie gevonden in klei. Zij past verschillende technieken toe van kleibewerking en heeft een voorliefde voor de Japanse Raku stooktechniek. 

Monique Slippens, afgestudeerd in de richting Schilderkunst aan de Arendonks Academie in Belgie, laat doeken zien die zij in de afgelopen jaren tijdens haar specialisatie heeft gemaakt. Figuratief schilderijen met een vervreemdend aspect en wel zodanig dat het realistisch genoeg blijft om tot een zekere werkelijkheid te behoren.

Als laatste toont Henrian Selten haar abstracte landschappen. De schilderdoeken worden eerst bedrukt met een eenmalige druktechniek en vervolgens verder beschilderd met olieverf. Deze mixed media schilderijen hebben een basale uitstraling, waarbij lijnen en vlakken de compositie bepalen.