Over ons

Monique en HenrianSeptember 2012: de eerste lesdag op woensdagochtend aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Twee studenten die beiden bijna hun hele leven in Veghel wonen, een schilderliefde hebben, maar elkaar niet kennen. Het begin van een samenwerking met als resultaat de start van Atelier Klondike in februari 2015.

Zowel Monique als Henrian hebben vóór Arendonk al de nodige jaren schilderervaring opgebouwd in diverse kunstenaarsateliers. Henrian studeerde daarnaast enige jaren aan de deeltijdopleiding van de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

Beiden hebben een voorliefde voor het werken met olieverf. Dit ambacht wordt in Arendonk verder uitgediept. Na het behalen van de Hoge Graad in 2017, specialiseren beide dames zich in Arendonk verder in verschillende vakgebieden en behalen de specialisatiegraad beiden in 2019.

Monique werkt figuratief en is gespecialiseerd in Portret en Model. Vaak zijn mensfiguren onderwerp van haar schilderijen. Het werk van Henrian is meer abstract met als inspiratie allerlei landschappen. Ben je geïnteresseerd in haar werk kijk dan op  www.henrianselten.nl.